1 Haziran 2019 Cumartesi

IMDb Puanlarına Göre Gelmiş Geçmiş En İyi 5 Netflix Filmi

Netflix, kendine ait dizi ve film yapımlarının sayısını gün geçtikçe arttırıyor. Her ne kadar bu içeriklerin kalitesi tartışılsa da Netflix'de keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak, farklı türde yapımlar var. Eğer seçim yapmakta zorlanıyorsanız, doğru yere geldiniz.

5. Özel Hayat (Private Life) (2018)



• Neden izlenmeli?

Trajikomik çift hikâyesi, Richard ve Rachel isimli bir çiftin komik ve dokunaklı öyküsünü anlatan filmimizde oyuncuların performansından çekim açılarına kadar her şeyin çok ayrıntılı olduğunu söylemeliyiz. Nispeten durağan ilerleyen ama sıkmayan bir film olan Özel Hayat çaresizlik hissini de çok başarılı bir şekilde izleyiciye geçiriyor. 



4. Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu (The Fundamentals of Caring) (2016) 



• Neden izlenmeli?

Jonathan Evison aynı isimli kitabından uyarlanan filmde, Ben Benjamin, oğlunu yıllar önce kaybeden ve sorunlar yaşadığı eşiyle boşanma aşmasında olan emekli bir yazardır. Maddi sıkıntılarla beraber bakıcılığa başlayan Benjamin’in, bakıcılığını üstlendiğini kişiyle yaşadığı ilişki gayet güzel ve sakin şekilde aktarılıyor. Film bizce son zamanların en sade ve hoş filmlerinden biri.

3. Okja (2017) 


• Neden izlenmeli?

Güney Kore yapımı film çıktığında oldukça büyük sükse yaratmıştı. Filmde Mija isimli kızın 10 yıl boyunca baktığı ve “Okja” ismini verdiği domuzunu Mirando şirketi, üzerinde deneyler yapmak ve insanlara sergilemek için satın almak ister. Mija ile Mirando şirketinin arasındaki bu mücadeleyi anlatan film, hayvan hakları konusunda çarpıcı gerçekleri yüzümüze vuruyor.

2. Sevdiğim Tüm Erkeklere (To All the Boys I've Loved Before) (2018)



• Neden izlenmeli?

Filmimizin başrolünde olan Lara 16 yaşında genç bir kızdır. Hoşlandığı beş kişiye zaten ulaşmayacağını düşünüp beş ayrı mektup yazar. Ancak beklenmedik bir durum olur ve mektuplar sahiplerine ulaşır. Lara’nın bu tatlı macerası çok iyi şekilde işlenmiş ve ortaya eğlenceli ve keyifli bir film ortaya çıkmış. İzleyecek eğlenceli bir film arıyorsanız kesinlikle izlemeniz gerek bir film.

1. Ulussuz Canavarlar (Beasts of No Nation) (2015)


• Neden izlenmeli?

Gelelim listenin ilk sırasına! Kitaptan uyarlanan filmleri izlemeyi sevenlerin asla kaçırmayacağı bu filmde, iç savaş yüzünden askere katılmak zorunda kalan 14 yaşındaki Agu’nun dram yüklü hikâyesini izleyeceksiniz. Film ayrıca Netflix’in ilk orijinal filmi olma özelliğini de elinde bulunduruyor.

Netflix'e hemen gitmek için link: https://www.netflix.com/tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder